Du har sikkert hørt om probiotika og deres helsemessige fordeler, spesielt i forhold til fordøyelsessystemet . Imidlertid lurer mange på om dette virkelig er tilfelle eller om det er et reklamebudskap. For at du bedre skal forstå emnet, forteller vi deg her hva disse mikroorganismene er og hvilke effekter de kan ha på kroppen din, slik at du kan ta en informert beslutning.

Ikke alle bakterier er dårlige. Tvert imot, i kroppen vår er det mange av dem som er nødvendige for at visse funksjoner i organismen skal skje riktig. Har du hørt om probiotika? Muligens ja, i en annonse for yoghurt eller et annet produkt som inkluderer dem.

Probiotika er bakterier som, tatt i passende mengder, kan bidra til å regulere enkelte funksjoner i kroppen. For eksempel: for å redusere risikoen for diaré, unngå forstoppelse og forbedre kroppens forsvarssystem. Selv om det fortsatt er behov for mer bevis, er det studier som viser at dette kan være tilfelle for både barn og voksne.

Fire studier relatert til emnet ble nylig presentert på det årlige vitenskapelige møtet til American College of Gastroenterology, holdt i Washington, USA. I disse studiene undersøkte forskerne den positive effekten av probiotika i tilfeller av antibiotika-assosiert diaré , som et anti-inflammatorisk middel for pasienter med ulcerøs kolitt , psoriasis , kronisk utmattelsessyndrom og irritabel tarm .

Så er det nødvendig å ta probiotika? Nei, selv om de kan hjelpe deg med å forbedre din generelle helse og forsvare deg mot andre bakterier som kan være skadelige, siden kroppen din vil ha flere “gode bakterier” for å bekjempe de “dårlige”.

For tiden er det et bredt utvalg av produkter som inkluderer probiotika. Mens yoghurt er den mest kjente, kan noen oster og meieriprodukter, noen juicer, soyaprodukter og til og med noen nudler også inneholde dem (du kan se på etikettene, som vanligvis tydeliggjør når de er inkludert). I tillegg er probiotika tilgjengelig som kosttilskudd i pilleform.

Hvis du tenker på å inkludere disse mikroorganismene i kostholdet ditt, husk at mer ikke nødvendigvis betyr bedre når du konsulterer produktetiketter. Det viktige her er at du sjekker kvaliteten og ikke mengden av probiotika de tilbyr.

Du må også være forsiktig med å forveksle probiotika med prebiotika. Ettersom variasjonen i navnet er minimal, kun én bokstav, er det mulig å tenke at de handler om det samme og det er viktig at du skiller mellom dem. probiotika er levende mikroorganismer (vanligvis bakterier) som ligner på de som normalt finnes i menneskets fordøyelseskanal og som stimulerer den såkalte bakteriefloraen, mens prebiotika er ufordøyelige matingredienser som selektivt stimulerer utviklingen og/eller aktiviteten til mikroorganismer som finnes i kroppen, spesielt nyttige bakterier. Disse ingrediensene legges til mat. Et eksempel er melk beriket med frukto-oligosakkarider (FOS) for å stimulere veksten av gode bakterier (som laktobacillus og bifidobakterier).

Sammen danner de det som på engelsk kalles symbiose (eller symbiose, som betyr et forhold mellom gunstige organismer for begge) og utgjør en god kombinasjon som kan bidra til å behandle diaré, forebygge og behandle opptreden av skjedesopp og andre urinveisinfeksjoner , fremskynde behandlingen av visse infeksjoner og forhindre eller redusere alvorlighetsgraden av feber og forkjølelse.

Har du noen gang prøvd probiotika? Hvilke resultater har du hatt? Hvis du tror de kan gjøre deg godt, prøv å konsumere dem i minst femten dager til du merker noen effekt. Hvis du er i tvil eller tenker på å kjøpe kosttilskudd, er det praktisk at du rådfører deg med legen din på forhånd slik at han kan gi deg god råd.

Recuerda que los probióticos contienen bacterias y microorganismos vivos y pueden tener contraindicaciones, en algunos casos pueden causar infecciones. Por ejemplo, en pacientes que tengan el sistema inmunológico (de defensa) deprimido, en los que estén muy enfermos o en los que les han resecado (quitado) una parte del intestino. Se han reportado casos de infecciones en pacientes que tienen catéteres (tubos para la administración de medicinas). Algunas personas con intolerancia a la leche (o a los productos lácteos) o con alergia a algunos hongos pueden tener intolerancia a los probióticos o pueden tener alergia a algunos probióticos en el caso de los hongos. También es importante que consultes a tu médico antes de tomarlos si tienes válvulas artificiales o si estás embarazada o piensas embarazarte.

Flaks! Og ikke glem å gi oss dine kommentarer. Vi vil vite hvordan du har hatt det med probiotika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here